top of page

VOOR- of NAJAARSVAKANTIE IN PIEMONTE

Wild%20flowers%20in%20the%20hills%20of%20Vesime%202_edited.jpg
Barolo druiven 2.jpg

 

Behalve de heerlijke zomers zijn de lente en de herfst heel aantrekkelijk voor een actieve vakantie in de Langhe, Noord Italie! De temperaturen zijn aangenaam, de kleuren in de natuur zijn prachtig en er valt veel te ondernemen vanuit het vakantiehuis Villa al Plin.

 

Geniet bijvoorbeeld van een autorit over de Strada Romantica, die uitzicht biedt over de wijngaarden én in de verte de imposante Alpen. Ga op ontdekkingstocht op de wijnroute langs Barolo en Barbaresco, of maak een tocht per e-bike of scooter. Voor mensen die van wandelen houden zijn er vlakbij het huis vele wandelingen uitgezet.  

Het huis is tevens een ideale uitvalsbasis voor wanneer u op zoek bent naar ultieme rust. Bij het huis is het in de herfst vaak zo stil dat u de blaadjes kunt horen vallen. Er is rust genoeg om bij te werken, een boek te schrijven of een schilderij te maken, alleen of met collega's, vrienden of familie. Zelfs yogamatjes en schildersezels zijn aanwezig, of voor de kinderen speelgoed, boeken en kinderbedjes.

 

Om de innerlijke mens te verwennen, zijn er de vele Slow Food restaurants, waar in de herfst zwarte en witte truffels op het menu staan, net als wild en fantastische wijnen. Bezoek bijvoorbeeld Ristorante Madonna della Neve of Tenuta Antica, beide in Cessole. 

In de mooie stad Alba vindt in het najaar de wereldberoemde truffelbeurs plaats. Een leuke ervaring, bijvoorbeeld in combinatie met een wijnproeverij bij Francone of Cortese.  

Wilt u er even tussenuit, nog dit najaar of komend voorjaar? Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Klik hier of e-mail ons op villaalplin@gmail.com. We helpen graag! 

Villa al plin tuin in herfst.JPG
Villa al Plin - back yard overview.jpg
bottom of page