top of page

CULINAIRE- of WIJNVAKANTIE in PIEMONTE

Het gebied 'De Langhe' waar Villa al Plin middenin ligt, is een culinair walhalla. Een walhalla van de Slow Food beweging en de 'Zero Chilometri' filosofie. Dit is het zoveel mogelijk eten van producten die groeien binnen een cirkel van 0 kilometer van de betreffende plek. Fruit uit eigen boomgaard, groenten uit de tuin, melk, kaas en vlees van eigen boerderij. Alles met de seizoenen mee. 

 

Ook is Piemonte een paradijs voor liefhebbers van Italiaanse wijnen zoals Barolo, Barbaresco, Barbera, Nebbiolo, Dolcetto, Roero Arneis, Alta Langa en Moscato d'Asti. 

 

Er zijn ontelbaar veel goede restaurants en wijnhuizen met prachtige kelders. Villa al Plin ligt tussen de wijngaarden en hazelnootgaarden en in de herfst zie en hoor je overal jagers en truffelzoekers. Villa al Plin heeft een ruim uitgeruste keuken, waar de kookliefhebber zijn hart kan ophalen, bijvoorbeeld met ingrediënten van lokale markten. De restaurants in de streek zijn doorgaans open voor diner èn lunch.

 

Bent u nieuwsgierig naar de restaurants in de buurt van Villa al Plin? We hebben een lijst met meer dan 60 (!) van onze favoriete restaurants en wijnhuizen rondom het huis. 

 

Stuur een e-mail aan villaalplin@gmail.com en we sturen deze lijst met plezier en uiteraard geheel vrijblijvend aan u toe. 

bottom of page